A frekvenciás terápiával kapcsolatos tapsztalatok

kategória: cikkek | 9

RAVO zapper tapasztalatok

Ezen tapasztalatok olyan emberektől származnak, akik naponta dolgoznak Super Ravo Zapperrel vagy az RPZ-14 plazmagenerátorral.

……..

Kétéves tapasztalat a Super Ravo Zapper készülékkel

Tisztelt barátaim,

a két és fél évvel ezelőtti vízióm kezd valósággá válni. Akkor úgy láttam, rövidesen a zapper-készülék a háztartások hétköznapi felszereléséhez fog tartozni.

Akkortól kezdve már a környezetemben élő emberek százai vették meg a készüléket – és később a SUPER RAVO ZAPPER nevű továbbfejlesztett változatát. Egyre több olyan kolléga csatlakozott hozzám, akik figyelemmel követték az újdonságokat, alternatívákat kerestek, és szerették volna egy újabb segédeszközzel bővíteni az eszköztárukat, melyet pácienseik gyógyításakor használhatnak. Az ismeretlentől való félelem már a múlté, és most már nem kell győzködni az embereket, hogy egy jó dologról van szó, mert ezt hallja mindenki a rokonaitól, ismerőseitől és szomszédaitól. Ha az interneten rákeres a természetes és kímélő gyógymódokkal kapcsolatos témákra, mindenhol a zapperre talál. Az emberek vitáznak róla, és megosztják egymással a tapasztalataikat.

Praxisomban naponta szembesülök pácienseim szomorú történeteivel, akik hónapokon át feleslegesen jártak különféle orvosi kivizsgálásokra. Számukra nemcsak az eljárások, hanem gyakran az orvosok velük szembeni viselkedése is érthetetlen volt. Ráadásul minden létező teszt negatív eredményt hozott, vagyis nem tudták meg, mi okozza problémáikat, így állapotuk sem javulhatott. Munkámból kifolyólag egyre kevésbé tudok pozitívan tekinteni az egészségügyben dolgozókra. Egykor én is azon gondolkodtam, hogy orvosi egyetemre jelentkezem, a lányom pedig valóban orvos lett. Most már viszont örülök, hogy másképp döntöttem, mert így ma nem tudnám azt a munkát végezni, amit szeretnék. Megértem, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az orvosok helyzete is nehéz, és kénytelenek bizonyos keretek között mozogni, de a most fennálló rendszer az egészségügyben nem szolgálja sem az orvosok, sem a betegek érdekeit. Örömmel tölt el már az a puszta tény is, hogy a piacon megjelent egy olyan cég, amely lehetőséget ad arra, hogy az ember saját magát gyógyítsa meg. És ilyen lehetőségek egész sorát kínálja már. Az az érzés, hogy az ember segíthet magán, mindenkit jobb kedvre derít, az immunrendszerünk erősödik és nagyobb elánnal tud küzdeni. Az emberek egyre műveltebbek, és az internet korában már nem hagyják, hogy csak úgy beléjük erőszakoljanak akármilyen kémiai anyagokat. Az orvosok, hogy megtarthassák „klienseiket“, kénytelenek lesznek jóval barátságosabbak lenni. Többet kell majd kommunikálniuk az emberekkel, nagyobb odafigyeléssel fog kelleni őket végighallgatni, és jobban meg kell majd bízniuk bennük. Az orvosok ma sziklaszilárdan hisznek a laboratóriumi teszteknek, jobban, mint a kórelőzménynek vagy a páciens szavainak. Ha a tesztek negatívak, az orvos a kisujját sem mozdítja, még akkor sem, ha a beteg a szemei előtt omlik össze. Az orvostanhallgatókba a hat egyetemi év során beleplántálják, hogy minden kétséget kizáróan higgyenek a „tudomány“ tévedhetetlenségében. A tévedés, emberi hiba, nem megfelelő tesztelő készülék, rosszul megválasztott módszer stb. lehetőségét teljes mértékben kizárják. Az egyértelmű jeleket pszichoszomatikus tünetekként értékelik, és a szokásos sztereotípia szerint antidepresszánsokat ajánlanak.

Ebben a helyzetben különösen értékes, ha birtokunkban van egy eszköz, amellyel bizonyos mértékig függetleníthetjük magunkat a hivatalos orvosi gondoskodástól. Hasonlóan más dolgokhoz, a zapper sem gyógyít mindent, de egy kiváló segédeszköz, amely használatával ugrásszerűen javult a klienseim állapota.

Mivelhogy az ügyfeleim nagy része rendelkezik zapperrel, kényelmes helyzetben vagyok, mert megszoktam a gyors eljárásokat.

Ezért mindig egy kicsit csalódott vagyok, ha olyasvalaki jön ellenőrzésre, aki csak detoxikációs szereket használ, és nem kezdett el szedni féreghajtót. Ilyenkor egyértelműen megmutatkozik, milyen nagy a különbség a gyógyulási folyamatok sebességében.

A Zapper tehát különösen a paraziták okozta bélen kívüli (extraintesztinális) fertőzések esetén nélkülözhetetlen. Például nehéz feladat az Albendazol számára, hogy az izomban elcsípje a fonálférgeket. A hajban élősködő férgeket is a zapper elektromos impulzusaival lehet a legkönnyebben elpusztítani – utóbbi esetben nem is léteznek erre gyógyszerek. Krónikus bakteriális vagy vírusos fertőzés esetén azonban inkább detoxikációt vagy a kettő kombinációját ajánlom. Kollégám saját magán kipróbálta, meg lehet-e szabadulni a borelliózistól csak a zapper segítségével, cseppeket nem használva. Végig orvosi felügyelet alatt állt. Háromnegyed évig tartott, míg legalább csökkent szerveztében az ellenanyagok szintje. Én azonban ennek ellenére is találtam a szervezetében a baktériumokból.

A zapper használatának leggyakoribb hibái:

 1. Az emberek úgy gondolják, hogy amíg nem fogják ismerni a pontos frekvenciákat, nem használhatják a zappert. Heteket várnak a kivizsgálásra, és nem használják ki az előre beprogramozott frekvenciákat sem, abban a hiszemben, hogy ezzel ártanának maguknak (ami butaság, mert amennyiben a testben nincs semmi – paraziták, baktériumok, vírusok … –, amivel az előre beprogramozott frekvenciák reakcióba léphetnének, semmi sem fog történni). Ez alatt az idő alatt már jó néhány dolgot meg lehetett volna tenni.
 2.  Számokban gondolkozzon, ne fogalmakban! Ne jelentse ki: nincs lupuszom, tehát ez a program rajtam nem segíthet. Helyette inkább azt mondja: egy hétig használtam 300 kHz-es frekvenciát, úgy érzem, nem segített, ezért ma 400 kHz-cel próbálkozom. KHz-es frekvenciákkal dolgoztam, és egyetlen Hz-es frekvenciát sem próbáltam ki. Ma megteszem. Szervezetünknek változatos frekvenciákra van szüksége, pont úgy, mint ahogy étrendünknek is színesnek kell lennie. A frekvenciás terápia még fiatal ágazat a gyógyításban, még nem tudjuk, mi mindenre képesek az egyes frekvenciák. Mi van, ha a teljes megelégedéshez és gyógyuláshoz pont az a frekvencia kell, amit eddig még sosem próbált? Ne féljen kísérletezni! Használja a CAFL-t! Legyen saját maga megfigyelője! Lehet, hogy éppen ön lesz az, aki felfedez valami újat.
 3. Ne várjon eredményt egyetlen kezelés után. Az esetek többségében ilyenkor nem történik semmi. Viszont másnap reggel azt veszik észre az emberek általában, hogy addigi tüneteik enyhültek. Ez az immunrendszer műve, amely éjjel dolgozott. Jelentősebb javulás a negyedik és ötödik kezelés között várható. Ezért is mondtam le klienseim kezeléséről a tanácsadó irodában, mert nekem sok időmbe, ügyfeleimnek pedig sok pénzébe került. A rendszeres otthoni kezelést nem helyettesítheti a heti vagy havi két alkalom.
 4. A napi több mint két óra zapperezés már kontraproduktív. A szervezet nem győzi kiválasztani az elpusztított kórokozókat. Ha nem súlyos, életveszélyes betegségről van szó, átlagosan kb. egy órát lehet zapperezni naponta. Egy dolgozó embernek ez épp megfelelő. Ha már túl van a betegség nehezén, egyfajta karbantartásként elég hetente 1–3-szor zapperezni, ahogy ideje engedi. Napi tíz perc is elősegíti az immunrendszer működését.
 5. Ahhoz, hogy korlátozni tudja a detoxikációs reakciókat, átjárhatóvá kell tennie a kiválasztás útjait. A zapper nem tisztítja meg a belét a salakanyagoktól, sőt, inkább ez hozza létre őket. Igyon veseteákat, tartson egy májusi tisztítókúrát – a legjobb, ha ezt még a zapperezés előtt teszi. Ezután menjen hydrocolon terápiára vagy használjon házilag készített beöntéseket. Az emésztőrendszerben rohadásnak induló elpusztított kórokozók kiütéseket és fejfájást okoznak. Jeliszejeva doktornő azt tanácsolja, rendszeresen váltogassuk a kórkozók elpusztításának időszakát – féreghajtók, zapper, Dr.Clark gyógynövényei – a kiválasztórendszer tisztításával. Könnyebb lefolyású, paraziták okozta fertőzéseknél három hónapos kúrával számol (három forduló), súlyosabb esetekben kilenc hónapossal. A folyamat végén hasznos lehet kaolin használata is. Ez leszakítja a bél régi nyálkahártyáját az elpusztított kórokozók és petéik maradványaival. Vannak kivételek is, de a kórokozók általában nem a bél felszínén élnek – ahol a széklet mozgása károsíthatná őket –, hanem befúródva a nyálkahártya alatti bélrétegbe.
 6. Jó, ha az elektródákat még azelőtt eltávolítjuk a bőrről, hogy kialudna a kijelző. Nem szükséges a feszültséget 100%-ra állítani – néhányan úgy gondolják, hogy másképp a zapper nem működik kielégítően. A zapper alacsony feszültség esetén is dolgozik. A lényeg épp az, hogy a feszültség olyan erősségű legyen, hogy az áramot érezze, de ez elviselhető legyen. Mindenekelőtt Hz-es frekvenciákról beszélek.
 7. Ha a zapper elkezd pittyegni, s közben a „fogja meg az elektródokat“ felirat jelenik meg, pedig ön tartja azokat, több dolgot is tehet: szaladjon inni; kenje be krémmel vagy géllel (megteszi egyszerű masszázsra használt gél is) a kezelt felületet; tekerje be az elektródokat benedvesített zsebkendőbe vagy papír törlőkendőbe.
 8. Vegye a fáradságot és tanulja meg beállítani a zappert: változtatni a frekvenciatartományt és az elmozdulás sebességét. Így a készülék nyújtotta összes lehetőséget kihasználhatja.

Hiába hittem, hogy már tudom, mire számíthatok a zapperrel kapcsolatban, mégis sikerült többször is meglepnie. Ha korábban kérdezte meg volna tőlem ezt valaki, kétségbe vontam volna, hogy a zapper megbirkózik vele. Arról van szó, hogy egy hetvenéves nő megszabadult a fülzúgástól és a magas vérnyomásra szedett gyógyszereitől, hogy egy ötvenéves páciens ízületi fájdalmai jelentősen enyhültek már 14 nap után, hogy egy hölgynek egyhavi zapperezés után (amikor az elektródokat a lábujjai közé helyezte) megszűnt a körömgombásodása (onichomikózis), pedig addig semmilyen kenőcs sem használt semmit.

Én is tudok „egy vidám történetet a forgatásról“. Tavalyelőtt már egyszer segített a zapper, amikor fájt a fogam, de ez csak egy apróság volt. Tavaly a horvátországi nyaralásunkon szinte a semmiből, mindenféle előzetes figyelmeztető jel nélkül felpuffadt a fél arcom. Harapni nem tudtam, éjjel nem aludtam. A legközelebbi fogorvos 25 km-re lakott, ráadásul hétvége volt, utána pedig államünnep következett. Így kezdődött a szabadságom. Nem szoktam beteg lenni, és így nem volt fájdalomcsillapítóm sem. Egy kis faluban laktunk, ahol egyetlen aprócska élelmiszerüzlet működött, nem volt itt sem drogéria, sem gyógyszertár. De velünk volt a zapper. Reggel beállítottam a Béta-sztreptokokkusz programot, mert tudom, hogy a szájüregben ezek élhetnek. Harapni még mindig nem tudtam, csak teát ittam. Este újra zappereztem egy órát, elektródákkal az arcomon. Ki tudtam magam aludni! Reggel még duzzadt volt az arcom, és fájdalmat okozott, ha megérintettem. De már tudtam enni. Következett egy újabb zapperezés. A nap folyamán a duzzanat lelapult. Este már gond nélkül megvacsorázhattam, majd újabb egyórás zapperezés jött  Reggel már nem volt felduzzadva az arcom, nem éreztem fájdalmat, megkezdődhetett a tényleges szabadságom. A hazaérkezés után sem kellett fogorvoshoz mennem. A probléma többet nem jelentkezett.

Ing. Hana Blahová (diagnosztika)

Tel.: 603 209 866

Brünn, 2010.május 22.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Zapperezéssel kapcsolatos tapasztalatok

Évekkel ezelőtt kezünkbe került Hulda Regehr Clark „Meggyógyulhatsz, a betegségek valódi okai és gyógymódjai“ című könyve. Mivel elektrotechnikusi végzettségünk van, azonnal beszereztük a lehető legegyszerűbb Zapper-készüléket és megállapítottuk, hogy működik. Jobb, ha fájdalomcsillapító porok és antibiotikumok helyett inkább egy Zapper van otthon. Teljes állásban a gyógyítással foglalkozunk, és nagyon hamar beszereztünk egy olyan készüléket is, amelyen már a könyvbeli táblázat alapján be lehetett állítani baktériumok egész sorának frekvenciáit. Természetesen ez így sokkal gyorsabban működött. Ha a kliens elhozta a laboratóriumi vizsgálatainak eredményét, a gyógyítás igazán hatásosnak bizonyult. Ezt laboratóriumban is igazoltuk egy sor, meglehetősen erős ellenálló képességgel bíró mikroorganizmuson – mint például az aranyszínű sztafilokokkusz (Staphilococcus Aureus), melyet a kórházakban az MRSA-fertőzés (MRSA: methicillin-rezisztens Staphilococcus Aureus – a ford. megjegyzése) fő okozójaként ismernek.

Ezen tapasztalatok birtokában egy percig sem haboztunk megvenni a Super Ravo Zappert, és igazán elégedettek vagyunk. Ez a készülék nemcsak a szakmai elvárásainknak felel meg (amikor is szervesen kapcsolódik a mi számítógépes diagnosztizálásunkra, amely során pontosan meghatározzuk a problémát okozó mikroorganizmusokat), hanem az orvosokkal való kommunikációt is javítja. A tudatosan beállított frekvenciákkal történő gyógyítás eredményei hihetetlenül jók.

Például a kialakulóban levő felső légúti megbetegedés már 30 perces kezelés után elmúlik. Hasonlóképpen az akut ízületi, fog- vagy fejfájás is. Minden akut megbetegedést nagyon gyorsan meg lehet gyógyítani – abban az esetben, ha ezek nem a krónikus stádiumot (vagyis a szervi károsodást) követték. A legkülönfélébb vírusok okozta betegségeket lehet így nagyon jól és gyorsan kezelni.

A rákot okozó papillomavírus kezelésében is nagyon jó, sőt mondhatni varázslatos eredményekkel dicsekedhetünk. Ilyen gyors javulást konkrétan egy 40 éves nőnél figyeltünk meg, akit hirtelen rosszullétek és ájulás gyötört. Az orvosok nem tudtak rájönni, mi okozhatja ezt. A számítógépes diagnosztizálás papillomavírust mutatott ki a páciens agytörzsén és az itt található gyökereken. Megkezdtük a Super Ravo Zapper (SRZ) használatát, amelyet néhány nyomelem szedésével egészítettünk ki. A CT-vizsgálat megerősítette a korábbi megállapításunkat az agyról. Egy hónap alatt abbamaradt az ájulás és elmúltak a rosszullétek. A következő számítógépes kivizsgálás már egyértelmű állapotváltozásról, a papillomavírus eltűnéséről tanúskodott.

Egy 60 éves nőnek légzési gondjai voltak, nem lépcsőzhetett – megállapították, hogy aranyszínű sztafilokokkusz telepedett meg a szívében. Célzott SRZ-kezeléssel (kb. 5-ször 20 perc) a nő láthatóan megkönnyebbült, a mikroorganizmus pedig eltűnt.

Hasonlóan gyors és kellemes eredmény született egy 74 éves férfi esetében, aki agyvérzésen esett át, nem tudott rendesen beszélni, járni, minden izma nagyon fájt. Az SRZ néhányszori használata után viszont elkezdett beszélni és járni is. Egy másik férfinek a vérkeringésével volt gondja, a végtagjai hidegek voltak, amit a baktériumok túlszaporodása okozott. Az SRZ használatakor nagy mértékű javulást észlelt, így az elsődleges bizalmatlanságát leküzdve most már rendszeresen alkalmazza a készüléket.

Rengeteg ügyfelünk szerzi be az SRZ-t otthonra is már néhány nálunk történt kezelés után, mert látják a fantasztikus eredményeket, és szeretnék, hogy a készülék az egész családjuk számára kéznél lehessen. Ha a betegség korai fázisában használja az SRZ-t, a szervezet szinte azonnal reagál. Például kialakulóban levő sömör esetén az elektródot közvetlenül a sömör mellé kell helyezni, és már a program futása alatt is látható az eremény: a bőr megnyugszik, és 10 perc alatt megsemmisülnek a sömört kiváltó vírusok, már csak el kell távolítani a szervezetből az így keletkezett toxinokat.

Az, hogy nem kell számolni az allopátiás gyógyszerek mellékhatásaival, rendkívül fontos. Az, hogy használata fájdalommentes és gyorsan hat, hogy olyan esetekben is segít, amelyekenél egy idő után operációra lenne szükség, egészen csodálatos. Az, hogy néha olyankor is segíthet, amikor a klasszikus gyógyításnak már nincs bevethető eszköze, egyszerűen elképesztő.

Marcela Chadžijská                           Ing. Miroslav Hadaš

tel.: 737135875                                    tel.: 603897686

 • Ing. Milan Bláha
 • zapperbeállítás, -eladás és iskolázás
 • tel.: 739 996 739

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

A Super Ravo Zappper készülékkel kapcsolatos tapasztalatok

A Zapper használatakor az emberek különféle módon alkalmazzák a kézi vagy lábelektródokat. Megpróbálok egy olyan eljárást javasolni, amely optimális lehet.

A Zapper alapfelszereléséhez tartoznak a kézi elektródák. Általában azt tanácsolják a felhasználóknak, hogy a piros kábeles elektródát fogják a jobb kezükben. Amennyiben mi magunk is tudjuk – vagy méréssel megállapítottuk –, testünk melyik részén van szükség kezelésre, az elektródokat úgy kell elhelyezni, hogy az érintett szervet közrefogják. Az elektródoknak érintkezniük kell a testtel, jó, ha marokra fogjuk azokat, mivel a kéz bőre ellenállóbb. Ha a készülékéhez lábelektródája is van, a zapperezés végén ajánlatos ugyanezt a frekvenciát az egész testfelületen is alkalmazni. Ezt úgy lehet megvalósítani, hogy miközben spiccen áll a lábelektródokon, a kezében is tartja a kézi elektródokat. A kezeit ilyenkor a koponya koronavarratára vagy a füleire teheti. (Mialatt lábujjhegyen áll az elektródokon.) Ha teljes lábfejjel lépne rá az elektródokra, nem biztos, hogy a frekvenciák a lábfej felső részén keresztül fognak haladni. Itt és a koronavarratban is gyakran előfordul nagyszámú fertőző góc.

A készülék bekapcsolásakor az előre beállított működési feszültség 5V (33%), amely érték zapperezés közben a kijelző felső sorában jelenik meg. Természetesen mindenki egyéni szükségletei szerint növelheti ezt a feszültséget. A vékonyabb testalkatúaknál és a gyerekeknél viszont figyelni kell arra is, mit éreznek eközben. A lényeg, hogy zapperezéskor jól érezzék magukat.

Zapperezéskor az „UP“ gombbal tudja növelni a feszültséget, csökkenteni pedig a „Down“ gombbal. Ne siessen a feszültség növelésével! Bizonyos Hz-es nagyságrendű frekvenciák fájdalmat, egyfajta szorító érzést okozhatnak a csuklóban. Ilyen hatása lehet az 1–6 Hz-es frekvenciának a karra is. Magasabb, kHz-es frekvenciák esetén nem jelentkeznek ilyen problémák. Ha apránként fogja növelni a feszültséget, a szervezete lassan hozzászokik.

A zapperezés időtartama. Néhány lelkes felhasználó naponta több órát is zapperezik. A sikeres zapperezés eredménye, hogy az élő (és egyúttal káros) szervezetek elpusztulnak. Ebből kifolyólag az ember szervezetében nő a toxikus anyagok szintje, és az immunrendszer elkezd velük „foglalkozni“. Ezután az immunrendszer tartalékaitól függ, hogyan birkózik meg a több toxikus anyaggal. Vagyis a zapperezésnél az ajánlott egy-másfél óra valóban elegendő. Ha mégis hosszabb ideig használja a készüléket, és ráadásul a szervezete már korábban is le volt terhelve, akkor az elkövetkező néhány napban rosszabbul fogja magát érezni. Pontosabban ez attól fog függeni, mennyire terhelődött a nyirokrendszere, amely a kiválasztószervekhez szállítja a toxinokat.

A protozoonok (állati egysejtűek) és a penészgombák nagyon megterhelik a nyirokrendszert. Ha lehetséges, a detoxikációt kezdje velük, és csak utána foglalkozzon a további méregtelenítéssel. Egy sor olyan eszköz áll rendelkezésére, amelyek a nyirokrendszer működését segítik. Ezeken kívül a Zapper frekvenciáit is felhasználhatja: 5 percig 100 kHz, majd fél óra múlva 80 Hz-es frekvencia újabb 5 percig, a nyirokerek megsegítésére. Alkalmazni lehet – szintén 5 percre – 8 Hz-es frekvenciát is, amely harmonizálja a szervezetet. Hosszút ávú, 100 kHz-es zapperezésnél enyhül a boka duzzanata.

Néhány forrás szerint először a nagy, többsejtű élősködőket ajánlatos eltávolítani a szervezetből. A mi tapasztalataink azt mutatják, hogy először a kisebb parazitákkal érdemes ezt elkezdeni. Arról van szó, hogy a nagyobb élősködőkben lehetnek kisebbek is. A nagyobbak elpusztítása esetén a kisebbek közvetlenül az ember szervezetébe kerülhetnek, és még jobban megterhelhetik az immunrendszert. Szerencsére ezeket a kis parazitákat „látja“ a szervezet, így némi idő múlva meg tud velük birkózni.

A kis élősködőket – a vírusoktól kezdve a protozoonokig – zapperezéssel viszonylag jó hatásfokkal el lehet távolítani. Az állati egysejtűekre elég húsz perc, a kisebb mikroorganizmusokra 15 is. A nagyobbak esetén célszerű, ha előbb megvizsgálja, hol vannak a gócpontjaik. A kiválasztott frekvenciát 20-20 percig kell alkalmazni mindegyik gócpontra, majd befejezésképp az egész testre. Hatékonynak bizonyult a módszer, hogy legelőször a paraziták petéire, majd a lárvákra, végül a felnőtt egyedekre ható frekvenciát használtuk. A biztonság kedvéért a folyamat végén – fele annyi időtartamban – lehet még újra zapperezni a petékre ható frekvenciával.

Már két éve dolgozom a Zapperrel. A nagy mennyiségű, szervezetet megterhelő tételt tartalmazó diagnosztikai programom kiegészítő eszközeként szereztem be. Fokozatosan a program minden egyes tételénél meghatározom azt a frekvenciát, amely megszünteti az adott problémát, tünetet. Így egyre bővül azon frekvenciák gyűjteménye, amelyeket már leellenőriztem.

Érdekes, hogy néhány kHz-es frekvenciához akár öt különböző egészségi probléma is tartozhat. Ezért fontos, hogy orvosi szempontból helyes megnevezést válasszunk az adott frekvenciához tartozó tüneteknek. Másrészt ilyen módszerrel lehet megtalálni és összehasonlítani a nagy élősködők petéire, lárváira vagy felnőtt egyedeire vonatkozó frekvenciákat. Például a schistosoma haematobium petéi ugyanarra a frekvenciára (1 Hz) reagálnak, mint a spirocheta petéi, a lárvái ugyanarra a frekvenciára (52 kHz) reagálnak, mint a human papillomavirus 16-os HR-típusának lárvái, a felnőtt egyedeinél pedig a frekvencia (107 kHz) a penicillium notatum felnőtt egyedeinek frekvenciaszintjével azonos.

Bemutatásként a következő leellenőrzött frekvenciákat közlöm:

:A parazita neve / felnőtt egyed / lárva / peték

(a frekvenciák kHz-ekben vannak megadva)

Emberi rühatka                                                  Sarcoptes scabiei                  150kHz

Kampósféreg                                                     Ancylostoma duodenale        129kHz

Orsóféreg                                                           Ascaris lubricoides                580kHz

Fonálféreg                                                          Trichinella spiralis                404kHz

Ostorféreg                                                           Trichuris  trichura                317kHz

Tömlőféreg                                                          Echinococcus granulosis         460kHz

Galandféreg                                                         Echinococcus multilocuralis   465kHz

Törpe galandféreg                                                Hymenolepis nana                  180kHz

Horgasfejű galandféreg                                        Taenia solium                          221kHz

Emberi bélmétely                                                 Fasciolopsis buski                   332kHz

Schistosoma  haematobium                                                                                  107kHz

Vastagbéli amőba                                                 Entamoeba coli                        111kHz

Szövetoldó bélamőba                                           Entamoeba histolica                  74kHz

Blastocitis hominis                                                                                                 501kHz

Balantidium coli                                                                                                     588kHz

A maláriát okozó parazita                                     Plasmodium                                68kHz

hüvelyben vagy húgycsőben élő ostoros egysejtű  Trichomonas vaginalis              72kHz

a szarvasmarhák vérében élősködő egysejtű           Babesia divergens                     0,57kHz

a rágcsáló vérében élősködő egysejtű                      Babesia microti                         12kHz

Pneumocystis carinii                                                                                                  602kHz

Végezetül kijelenthetem, hogy a Zapperrel végzett munka eredményei bizakodásra adnak okot, és néhány esetben – ha megfelelő frekvenciát használunk – szinte azonnal jelentkeznek is. A mérések eredményei azt igazolják, hogy zapperezéssel a penészgombák és a paraziták okozta nehézségeket is vissza lehet szorítani. Lehetőség nyílik azoknak a megsegítésére is, akiknél rákot diagnosztizáltak. MUDr. Olga Ivanovna Jeliszejeva, akit 2009 szeptemberében Prágába hívtak (és aki maga is ezzel a technológiával dolgozik Moszkvában), azt mondja: „A rák 80%-a növényi vagy állati eredetű. Ez azt jelenti, hogy gyakran összetévesztik a penészgombák vagy a paraziták gócpontjaival“.

Ing. Roman Dlapa, CSc.

Ostrovského 3, Praha 5, 4. emelet, 4054-es ajtó

Tel.: 737548535, este 739376903

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

1990-től foglalkozom alternatív gyógyászattal.

Fokozatosan több irányzatát is kipróbáltam, a reflexterápiától kezdve a Su-jokon, kineziológián stb. át egészen a detoxikációs gyógyászatig. 2002-től a komplex gyógyászat (a páciens egészségi állapotát összefüggéseiben vizsgálja; alapelve, hogy a szervezet egy rendszer, így egyetlen szerv gondjai is egy egész sor reakciót váltanak ki) detoxikációs tanácsadója vagyok – detoxikációs készítményeket és tisztító teákat használok. Munkám során mindig azon voltam, hogy további módszerekkel is segíthessek betegeimen.

Naponta találkozom emberekkel, akik már belefáradtak egészségi problémáik okainak keresésébe. Orvostól orvosig járnak és a legtöbbször azt hallják tőlük, hogy a vizsgálatok eredményei rendben vannak, így pszichés okokkal magyarázhatók gondjaik, vagy pedig valóban találnak valamit. Sok kivizsgálásnak vetik alá magukat, nagy mennyiségű gyógyszert szednek, de állapotuk egyre romlik.

Nemrég szereztem tudomást Raymond Rife-ról és Dr. Clarkról és módszereikről. Miután elovastam a „Meggyógyulhatsz, a betegségek valódi okai és gyógymódjai“ című könyvet, eldöntöttem, hogy 2008-ban beszerzem a Ravo – Zapper nevű készüléket, és magamon, valamint családtagjaimon kipróbálom, milyen a hatása. Az eredmények nagyon kellemesen megleptek. Betegeimnél, akik mérésekre érkeztek, az eddigi eljárások mellett a Ravo – Zappert is elkezdtem használni, az eredmények pedig fölülmúlták várakozásaimat. Ezen tapasztalatok birtokában arra a döntésre jutottam, hogy számukra előnyösebb lenne, ha otthonukban bármikor kéznél volna a készülék. Én a mérések alapján meghatározom azokat a frekvenciákat, amelyek javítani fogják állapotukat. Abban az esetben, ha a készülék alapbeállítása nem tartalmazza a javasolt frekvenciákat, a felhasználó ezeket maga is beállíthatja, vagy én is segíthetek.

A Ravo – Zappernek az is előnye, hogy krónikus egészségi problémák esetén a beteg egyedül is tudja saját otthonában használni az egyes kórokozókra ható frekvenciákat, és így mellékhatások nélkül tud magán segíteni. Akut problémák esetén (például fog-, hátfájás, kezdődő influenza stb.) az előre beállított programok segítségével ezek a gondok gyorsan megszüntethetők, gyakran hosszú távúan is.

Úgy gondolom, a kórokozók elleni harcban a Ravo – Zapper az ügyfelek számára nélkülözhetetlen. Vannak paraziták, melyek ellen nincs orvosság, ilyen esetekben pedig nincs más lehetőség, mint ezt a készüléket használni. De mégha szedünk is orvosságot valamilyen élősködő ellen, a Ravo – Zapperrel való elpusztításuk jelentős mértékben felgyorsítja a gyógyulást.

Azt is le szeretném azonban szögezni, hogy ezen készülék használata során is vannak bizonyos szabályok. Semmit sem szabad túlzásba vinni, ez pedig a zapperezésre is érvényes. Tapasztalataim alapján a következőket javaslom:

a)      naponta maximum egy–másfél órás zapperezés – a testnek időre van szüksége ahhoz, hogy megszabaduljon az így keletkező „hulladéktól“

b)      a Zapper használatakor a kéznek megfelelően nedvesnek kell lennie – a vezetőképesség végett

c)      elegendő folyadékbevitel, naponta 2 liter tiszta vizet kell meginni + tisztító teák

d)     a parazitáktól való megszabadulás során hashajtót kell használni

Praxisomban naponta megbizonyosodhatom arról, hogy a klasszikus orvoslás a betegek gyógyításakor a megszokott tételekből és a berögződött gyakorlatból indul ki. A gyógyításnak viszont egy útkeresésnek kellene lennie, amely során azt kutatjuk, hogyan segíthetünk a betegen – ha lehet, mellékhatások nélkül.

Helena Šilingerová

 • Dolní utca 305
 • 397 01 Písek
 • tel.: 721 864 430

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

2009 novemberének végén kezembe került az RPZ-14 kísérleti készülék, amelyre 2,5 évet vártam – ennyi idő telt el az első, kifejlesztéséről szóló hírek megjelenése óta.

Az elektromos impulzusoknak az emberek egészségi állapotára gyakorolt pozitív hatásáról már több mint egy évszázada tudunk. De először csak a múlt század folyamán – köszönhetően az elektronika gyors fejlődésének –  vált lehetségessé formálni az impulzusokat, és így fokozni hatékonyságukat az élő szervezetekre! Az alapokat, amelyekre a mostani kutatók újabb elméleteket és eljárásokat építhetnek, a tudományág két személyiségének, Dr. R. R. Rife-nak és H. R. Clarknak. PhD. köszönhetjük.

Ennek a cégnek a termékeivel már korábban is találkoztam, például az ezüst-kolloid gyártásánál, ózonterápiánál és az érintkezésen alapuló Super Ravo Zappernél. A készülékkel mindig meg voltam elégedve, ezért egyre inkább kezdtem érdeklődni az új termék – plazma – iránt, míg végre 2009 novemberében hozzájutottam.

Az RPZ-14 nyolcvanöt programot tartalmaz, amelyek lefedik a szervezetet érintő leggyakoribb problémákat, betegségeket. A további szabad programhelyek, egészen a 341-es pozícióig, az individuális kísérletezésre szolgálnak: a frekvenciákat azon egészségi gondok alapján lehet kiválasztani, amelyek a CAFL-táblázatban találhatóak meg, vagy egy még pontosabb módszerrel, az EAV (elektroakupunktúrás)-készülék segítségével lehet azokat meghatározni.

Éppen ezekkel a módszerekkel lehet elérni a 100%-os hatékonyságot, és ezzel „kiradírozni“ a problémákat a szervezetből, a többi egészséges sejt károsítása nélkül! Az EAV-val történő diagnosztizálással viszonylag sok ember foglalkozik, de csak nagyon kevesen vannak közöttük a „kiválasztottak“, akik ezzel a módszerrel el tudnak jutni a betegség elsődleges okainak végső meghatározásához.

Ha a szervezet már hosszú ideje leterhelt, gócpontok alakulnak ki, amelyeket első lépésben „gyógynövényekkel“ kell feloldani.

A készülék pontos beállításának hatékonyságáról visszamenőlegesen is meg lehet győződni, megint csak az EAV-módszerrel. A plazmakisülésnek megvan az a nagyszerű tulajdonsága, hogy a csontokban is megszünteti a problémákat, ahol az érintkezésen alapuló Zapper nem használható.

Az RPZ-14 hatását elsősorban magamon tesztelem és csak megerősíteni tudom, hogy a hosszan tartó gondok megszüntetése során türelmesnek kell lenni, de a „plazmának“ köszönhetően ez az idő jelentősen csökken!

 • ZDRAVO s.r.o.
 • Ing. Josef Kovař
 • Brno (Brünn)

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Alternatív gyógyászat

A Super Ravo Zapper készülékkel és az RPZ-14 plazmagenerátorral kapcsolatos tapasztalatok

2008-tól alternatív gyógyászati rendelőt nyitottam a liptószentmiklósi Rendelőintézet épületében. A diagnosztizálás és az azt követő gyógyítás során a biorezonanciás, diagnosztikai és terápiás célokra használatos Diacom-rendszert alkalmazom (amelynek szlovákiai iskoláztatója vagyok), valamint a Super Ravo Zapper készüléket, amelynek otthoni használatát is tanácsolom betegeimnek.

2009 novemberében kezdtem el tesztelni, majd azt követően a betegek gyógyításában is alkalmazni az RPZ-14 plazmagenerátort, amelyet azóta nagy mértékben kihasználok.

Ezen berendezéseket már hosszú ideje használom, így személyes tapasztalataimból kiindulva ugyanezt tudom javasolni mindenkinek, aki az egészségi problémáitól kémiai gyógyszerek használata nélkül szeretne megszabadulni, de ajánlom azoknak a szakembereknek is, akik segíteni szeretnének az embereknek.

Mivel munkám során a Diacom diagnosztikai rendszert használom, amely beméri a szervezetben levő különféle kórokozókat, teljes mértékben ellenőrizni tudom a Super Ravo Zapper és a plazmagenerátor hatékonyságát. Mindkét berendezés nagyon hatásosan pusztítja az emberi szervezetben fellelt vírusokat, baktériumokat és parazitákat, valamint segítenek sok diagnózis felállításában.

Néhány példa a gyakorlatból:

 • Az átlagos vírusos és bakteriális fertőzéseket antibiotikumok használata nélkül szünteti meg. A hatás azon baktériumok esetében is egyértelmű, amelyek már immunisak az antibiotikumokkal szemben.
 • Egy páciensemnél szemrákot diagnosztizáltak, már a szem reszekciója is tervben volt. Megvizsgáltam Diacommal, ez pedig a bélgiliszta lárváját mutatta ki a szemben. Az ezt követő frekvenciás kezelések elpusztították a bélgilisztát, így nem volt szükség operációra.
 • Egy nő azzal keresett fel, hogy beleiben 9 polipot találtak, és vastagbél-operáció vár rá. Néhány frekvenciás kezelés után a polipok eltűntek.
 • Egy páciensemnek a májával volt problémája. A megszokott orvosi kezelés ellenére egyre rosszabbá vált az állapota. Alávetette magát a frekvenciás terápiának, mellőzte a kémiai gyógyszereket, és a májtesztek nagyon rövid időn belül jó eredményeket mutattak.
 • Páciensem a munkahelyén beoltatta magát influenza ellen. Előtte sosem volt gondja a légutaival – a problémák csak az oltás után jelentkeztek. Szavai szerint már 5 éve szed antibiotikumokat anélkül, hogy meggyógyulna. Néhány frekvenciás kezelés után az állapota erőteljesen javul.
 • Egy páciensemnél  Staphilococcus Aureus baktériumot találtam a szervezetében. Mikor először jött a rendelőmbe, állandóan váladékot köhögött fel, reumás fájdalmak gyötörték, a kezén, a lábán gennyező seb volt. A diagnosztizálás erős asztmát és a hörgők visszafordíthatalan károsodását állapította meg. Az őt kezelő doktornő szerint már semmi sem tud neki segíteni. Ennek ellenére aláveti magát a frekvenciás kezeléseknek, és az ezeket követő ellenőrzés során már azzal dicsekszik, hogy egyre enyhülnek a panaszai. Néhány kezelés múlva már kis fokú asztmára módosul a diagnózisa. A kezelést továbbra is folytatja.
 • Egy négyéves gyereket már kétszer is kórházban ápoltak aftával, magas lázzal, kiütésekkel. Mivel a szülők elmondták az orvosnak, hogy fiuk az elmúlt időszakban pomelót is evett, minden problémáját a szubtrópusi gyümölcs kiváltotta allergiás reakcióként könyvelték el. Én a diagnosztizálás során kimutattam, a fiú szervezetét élősködő támadta meg – Staphilococcus Aureus. A gyerek problémái a frekvenciás terápia után elmúltak.

Alternatív gyógyászat

Milan Pravda

Poliklinika (Rendelőintézet), Jánošíkovo nábrežie, 031 01 Liptovský Mikuláš (Liptószentmiklós)

Tel.: 0905905912

e-mail: mpravda@zoznam.sk

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Jaroslav Bušeknek hívnak.

Feleségemmel együtt működtetjük a Boldog Élet pi-centrumot Hranice na Moravě városában. Ügyfeleinknek itt a pi-vízen kívül más, az egészséges étrend részét képező termékeket is kínálunk, de elsősorban azzal kapcsolatban igyekszünk nekik tanácsot adni, milyen módszerrel lehetnek egészségesebbek, hogyan érhetnek el egy jobb, minőségibb szintet. A gondjaikkal, fájdalmaikkal, szenvedéseikkel hozzánk forduló emberek azt várják, hogy felkínálunk nekik valamilyen lehetőségeket alternatív módszerek segítségével, és már csak rajtuk fog múlni, hogyan és mit választanak. Kínálatunkat folyamatosan bővítjük, így újabb és újabb termékekre és készülékekre bukkanunk, amelyeket kipróbálunk, az eredményeket kiértékeljük, majd ügyfeleinknek is felkínáljuk őket. Miközben klienseinkkel foglalkoztam, kissé „gyanús“ lett, hogy egyesek problémái mindig ciklikusan újra jelentkeztek. Igyekeztünk felhasználni minden hozzáférhető eszközt a fokozatos meggyógyításukhoz, de néhány tünetet nem tudtunk megszüntetni. Nagyjából egy éve vettem észre, hogy időnként megromlik a látásom – ez adta az ötletet, hogy alávessem magam Bláhová asszony tesztjeinek, hogy nincsenek-e paraziták a szememben. Azonnal rájöttem, hogy is áll a dolog azokkal a „ciklikus“ problémákkal… A gyakran egyenlőtlen harc a parazitákkal a legtöbbször legyengült immunrendszerüknek „köszönhető“. Ha ez rendben van – és vele együtt a vastagbél fala is –, a mikroorganizmusoknak nincs esélyük.

Ahogy egyre nagyobb tapasztalattal rendelkeztem, ezen problémák megoldására megvettem a Ravo Zapper készüléket. Nagy meglepetés volt számomra, hogy egy ilyen „banális“ dolog – az a frekvencia, amelyet az élősködő nem bír elviselni – mennyire hatásos tud lenni. És nemcsak a parazitákat lehet így elintézni, hanem sok más egészségi problémát is megoldanak a készülék előre beállított frekvenciái. Rövid idő alatt kijelenthettem, hogy egy rendkívül hatásos és univerzális eszköz birtokába jutottam, amely ezekkel a frekvenciákkal gyakran több éve húzódó bajokat is gyógyít. Erről tanúskodik sok elégedett ügyfelünk is, akik megvásárolták nálunk a Zappert. Ma már egyetértek azzal a korábban is hangoztatott nézettel, hogy minden háztartásban kellen lennie Ravo Zappernek. Mert többségünk szervezetében előfordul valamilyen parazita (nagyon gyakran nem is a mi hibánkból), és az út a teljes gyógyulásig néha elég hosszú. Nagyon örülök, hogy újra „leporoltuk“ Dr. Royal Raymond Rife és Dr. Huldy Regehr Clark kutatásainak eredményeit, és hogy ezeket az eredményeket fokozatosan azok az emberek is elfogadják, akik számára fontos az egészségük. Szívből kívánom, hogy a Zapper technology készüléke és más termékei segítségével (melyeket melegen ajánlok) valóban jó egészségnek örvendjenek!

Jaroslav Bušek

Pi-centrum Radostný život („Boldog Élet“ pi-centrum)

www.pi-centrumhranice.cz

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

1. év a zapperrel

Örülök, hogy Royal Raymond Rife és Hulda Regehr Clark munkássága fokozatosan egyre több emberhez jut el. Ez persze nem meglepetés, mert eljárásaik olyan gyors és figyelemreméltó eredményekhez vezetnek, melyeket korábban elképzelni sem tudtunk. Szeretem, ha valami a gyakorlatban beválik és egyúttal jobb, mint a többi fennálló lehetőség. Sokan ezt alternatív módszernek hívják, de ez a megnevezés csak addig tart ki, míg a dolog a hétköznapi élet részévé nem válik. Függetlenül attól, hogy a szaktekintélyek elismerik-e vagy sem, ez tényleg működik. Az ötlet, hogy frekvenciával hassunk a mikroorganizmusokra, főleg a laikusok körében örvend nagy népszerűségnek, de szerencsére egyre több orvos is magáévá teszi a gondolatot.

MANDULAGYULLADÁS

Hogy legyen elképzelése, két olyan betegséget említek, amelyeknél a zappernek eddig százszázalékos a hatékonysága. Az első ilyen betegség a klasszikus mandulagyulladás. Lázzal és rossz közérzettel járhat, de ha a Super Ravo Zapperben a mandulagyulladásra beállított, hatszor tíz perces programot használja, utána (ilyenkor többet kell inni) szinte rögtön meg fog könnyebbülni. Éjjel a test megszabadul a zapper által elpusztított mikroorganizmusoktól. Másnap visszatérhet a rendes kerékvágásba, ott folytathatja, ahol a betegség előtt abbahagyta. Nincs szükség antibiotikumokra, nem kell több napig lázasan feküdnie vagy más, a betegséggel járó kellemetlenségeket elviselnie.

BÁRÁNYHIMLŐ

Még csodálatosabb, hogy a bárányhimlőt nem egész egy óra alatt meg lehet szüntetni. A gyerekeknek nem kell 2 héten keresztül szenvedniük, amikor egész testük tele van viszkető kiütésekkel, amihez jön még a gyógyító fehér por, amely mindenhova szálldos. A gyerekeknek nem kell úgy érezniük, hogy az egész testük beteg. Valóban elég egy óra arra, hogy megállítsuk a betegséget. Megszűnik a viszketés, elmúlik a fáradtság, és másnap elkezdenek kiszáradni a pattanások. Megelőzésképpen érdemes megismételni a frekvenciás kezelést, hogy a szervezetben semmi olyan dolog ne maradjon, amiből felnőtt korban övsömör alakulhatna ki. A bárányhimlő esetén a következő programok váltak be a leginkább:

Herpesz 4

416–421 kHz-es frekvencia, 0,004 kHz elmozdulás, 21 perc

Fehér vérsejtek

Univerzális 1G

A probléma az, hogy erről a lehetőségről sokan nem tudnak, vagy valamilyen oknál fogva nem alkalmazzák. Nem tudok belenyugodni, milyen állapotban van jelenleg az orvostudomány, amelynek sikerült leszoknia a józan paraszti ész használatáról, és amely már nem becsüli a hippokratészi esküt. Sajnálattal látom, hogyan viszonyulnak a betegekhez, akikkel szemben az orvosok igyekeznek távolságot tartani a „páciens“ megszólítással. Már nagyon várom azt az időt, amikor az emberek – beleértve az orvosokat is – olyan eljárásokat és technológiákat fognak alkalmazni, amelyek a problémák gyökereit fogják keresni. Mindezt szükségszerűen nagyszerű eredmények fogják követni.

A jelenlegi általános egészségügyi rendszer nem tudja biztosítani, hogy az emberek tudomást szerezzenek más módszerekről is, amelyek az egészségmegőrzést szolgálják, és ezért maguknak kell az adott témát tanulmányozniuk (ami a súlyos betegek esetében nem jöhet szóba), vagy valaki mástól kell informálódniuk. Kívánom, hogy pont ön legyen ez az információforrás.

Nincs még egy éve, hogy használom a zappert: magamon, a családtagjaimon és a praxisomban is, és nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy a zapper hatásos. Többször is megkönnyebbülést éreztem, pedig előtte pocsékul voltam, de egyszerre jobban lettem. Érdekes volt, hogy amikor valamilyen akut (mandulagyulladás …) vagy krónikus (asztma …) problémával kerestek fel, távozóban azt mondták: „ … tudja, hogy máris jobban érzem magam?“ Ez a kezdetekkor még nagyon meglepett, de ma már, hogyha az emberek állapota két napon belül sem javul, akkor sejtem, hogy nem a helyes frekvenciát használtuk esetükben.

Amikor 2009-ben kezdtem megismerni a Super Ravo Zapper (a továbbiakban csak zapper) készüléket, olyan híreim voltak róla, hogy ez a valami egy csomó bajt orvosol. Egy ideig nem foglalkoztam ezzel. De egyszer eszembe jutott, mi is válthatja ki a gyakori esti viszketést (mit gondol, melyik testrészemen?). Alaposan megnéztem a székletemet, és megtaláltam, amit kerestem.A hegyesfarkú bélgiliszta nevű fehér férget. Nem is tudja elképzelni, mekkora örömöt okozott ez nekem. Az futott át az agyamon: „valóban igaz az, amit olvastam“. Másnap már hajnali háromkor felébredtem, és nem tudtam tovább aludni. A számítógépemben igyekeztem rendet tenni a fájlok között, és eközben „véletlenül“ megtaláltam Ing. Hana Blahová levelét, amelyről nem is tudtam, hogy már fél éve a postámban hentereg. Minden olyan létező betegségről szó volt benne, amit egyik vagy másik parazita okozhat. Három napon át mindig felébredtem háromkor, olvastam a zapperről és tanulmányoztam azt egészen reggelig, amíg nem kellett munkába indulnom. Rájöttem, hogy a zapper nemcsak az én bajomon segíthet, hanem a fél család egészségi problémáit is megoldhatja.

Először 2009 augusztusában tartottam a kezemben a zappert. A hölgy, akitől a készüléket beszereztem, a kezembe nyomta az elektródokat, beállította a „Vesék“ programot és 60%-os teljesítményre kapcsolta a zappert. A hölgy nagyon kedves volt, rám nevetett, hogy valamit azért ki kell bírnia …, de mikor közben majdnem felugrottam a székről, már tudtam, hogy figyelmesebb is lehetett volna velem. Végül mégis kibírtam ülve és úgy tettem, semmi bajom sincs. Az igazat megvallva, a karom egészen a könyököm szintjéig fájt. Kevés embert ismerek, akinek ennyire intenzív lett volna a fájdalma, de másnapra megértettem. Először a vesék és a máj tisztításával kell kezdeni, ezért másnap megint a „Vesék“ programot választottam ki. A csípő érzés már nem volt annyira intezív, csak fele olyan magasra nyilallt bele a karomba, és már a 100%-os teljesítményt is kibírtam. A veséimmel már hosszabb ideje gondjaim voltak. Tudtam róla, a múltban már több orvos is diagnosztizálta ezt a problémát. Ennek ellenére a fájdalmam valódi okára csak este jöttem rá, amikor zuhanyozni indultam. Beléptem a zuhanyozóba, megeresztettem a vizet és alája tartottam a tenyerem, hogy megfelelő-e a víz hőmérséklete, amikor nagyon meglepő dolgok történtek. Ahogy az első vízcseppek a tenyeremre és az ujjaimra hullottak, olyan érzésem volt, mintha kisbabaként életemben először játszanék vízzel, egyfajta gyermeki játékosság kerített hatalmába. Hosszú idő után valóban éreztem a vízcseppeket. Két évnyi masszírozás után az ujjaim és a tenyerem is kérgessé váltak, sőt, az egész alkarom ilyen volt. A „Vesék“ program ellazította őket, újra éreztem velük. Ezen az estén tapasztaltam meg tehát a zapper első mellékhatását.

Nem sokkal ezután egy iskolázáson vettem részt Přerovban, amelynek a célja az volt, hogy árulhassam a zappert, valamint, hogy jobban belelássak ebbe a számomra újszerű  „gyógyításba“. Pontosabban nem is szabadna „gyógyításról“ beszélnem ezzel kapcsolatban, mert erre kizárólag az orvosoknak van joguk. Azt kellene inkább mondanom, hogy a zapper „csak“ két dolgot tesz: elpusztítja a parazitákat (úgymint a vírusok, baktériumok, penészgombák, bélférgek …) és erősíti az immunrendszert. Az iskolázás első napja után – amelyet profi előadó tartott – házi feladatként azt kaptuk, próbáljuk ki a zapper egy-két programját.

VÁLLFÁJDALOM és a MÁJ-program

Hogy a szervezetemet kitisztítsam – és hogy megint kipróbáljak valami újat –, az ajánlásoknak megfelelően elindítottam a Máj elnevezésű programot. Első alkalommal még meg kellett azt szakítanom, de másnap a teljes programot abszolválhattam. Akkor még nem észleltem magamon semmi különöset. Amikor az iskolázáson újra bementünk az előadóterembe, az volt a feladatunk, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Így én nem tudtam mivel dicsekedni. A készülék használatának pozitívumait ugyanis csak másnap tudatosítottam. Már otthon aludtam, és egész nap kimondottan jól éreztem magam. Azon kezdtem el gondolkodni, fájt-e egyáltalán éjjel a vállam. Ha valaki korábban az egészségi problémáimról kérdezett volna, ezt a gondomat nem említettem volna neki, mert sosem éreztem olyan súlyosnak ezt a fájdalmat, hogy az akadályozott volna a mindennapi életben. Viszont lefekvéskor mindig ülve, vagy ami még rosszabb, hason kellett elaludjak, mert ha oldalra fordultam, fájtak a vállaim. Nem volt ez igazán komoly dolog, de mégsem alhattam oldalvást. És akkor egyszeriben jobban éreztem magam, olyan érzésem volt, hogy talán javult a vállaim állapota. Nem voltam biztos benne, hogy nem csak bebeszélek-e magamnak valamit, ezért este leteszteltem a vállaimat. Amikor aludni mentem, rögtön az oldalamra feküdtem. Hihetetlen volt. Egész éjjel így aludtam, a vállam pedig egy kicsit sem fájt.

IZZADÁSI HULLÁMOK, a VÉRKERINGÉS- és a BECK VÉRTISZTÍTÓ-program

Egy idősebb hölgy, aki szintén ott volt az iskolázáson, azt mondta nekünk, hogy izzadási hullámok gyötörték. Tulajdonképpen folyamatosan, viszonylag intenzíven izzadt, és aznap reggel elmúlt a problémája. Semmi gondja nem volt. Semmi izzadási hullám, semmi különleges állapot, egész egyszerűen rendben volt. Láttuk rajta, mennyire örül ennek, és mi is vele örültünk. A gyógyulását nagyon érdekesnek találtam, és később kapóra is jött ez az eset. Egy ismerősöm panaszolta, hogy hasonló problémája van. Segíteni akartam neki, de más programokat választottam, amelyek nem váltak be nála. Néhány hét múlva Prágában futottam vele újra össze, Mudr.Olga Ivanovna Jeliszejeva előadásán. Megtudtam tőle, hogy a kezelés után nem sokkal a Vérkeringés nevű programot is kipróbálta, és már tíz perc után érezte, hogy egészen megkönnyebbült. Három nap múlva viszont visszatért az izzadás, de már nem volt olyan erős fokú. Ezután egy hónapon keresztül minden nap zapperezett. Ma már elég, ha megelőzésképpen háromhetente egyszer teszi ezt, és nem kell tartania az izzadástól. A praxisom során több nővel is találkoztam, akiknek hasonló gondjaik voltak. Az ő esetükben is a Vérkeringés nevű programot próbáltuk ki. Az egyikük három nap múlva újra felkeresett, és megint szerette volna a Vérkeringés programot használni, mivel az első kezelést követően javult az állapota: már nem szenvedett egész nap, három izzadási hullámot kellett már csak kibírnia naponta, ráadásul ezek is kevésbé intenzívek voltak. Megkértem, hogy várjunk még egy kis időt, hogy megtudjuk, tovább fog-e javulni az állapota, vagy pedig elkezd romlani a helyzet. Amikor egy hét múlva visszajött, már tünetmentes volt. Két másik nőnek is segített ez a program, de csak mintegy fele ilyen hatásos volt, egy páciensemnek pedig egyáltalán nem javult az állapota. Náluk később a Beck vértisztítóprogramot próbáltuk ki. Az izzadási hullámaik megszűntek.

FIGYELMEZTETÉS A KOMOLYABB EGÉSZSÉGI GONDOKKAL KÜSZKÖDŐKNEK

De térjünk vissza a přerovi iskolázáshoz. Mikor a készülékkel kapcsolatos tapasztalatainkról beszélgettünk, néhányan apróságokról is beszámoltak, ezekre már én nem emlékszem. Viszont azt tudom, hogy egy hölgy nem tudott ezen a beszélgetésen részt venni. A barátja (de lehet, hogy a férje vagy egyszerűen csak a kollégája volt az illető) azt mondta, hogy mentőnek kellett őt kórházba szállítania. Reggel meglátogatta a nőt a kórházban, és úgy nézett ki, hogy jól van, de a biztonság kedvéért még bent tartották. A férfi szerint sok különböző egészségi problémája volt, és a nő egymás után mintegy tíz programot próbált ki a készüléken – annak ellenére, hogy korábban mindenkit tájékoztattak, milyen veszélyekkel járhat mindez.

Ez a legnagyobb veszély, amivel eddig találkoztam a zapper használatával kapcsolatban. Nem szabadna, hogy a gyógyítással foglalkozóknak ez új hír legyen, de a laikusokat ez a dolog becsaphatja. Pontosan úgy van ez, mint a tisztítókúráknál. Ha utóbbi túl gyors, akkor árthat a szervezetnek. Ebben az esetben is érvényes, hogy „mindent mértékkel“, és hogy „jóból is megárt a sok“. Nem az a lényeg, hogy hány programot használ rögtön egymás után, hanem hogy mennyi mikroorganizmust pusztít el egyszerre a szervezetében.

Egyszer, amikor vírusos megbetegedésben szenvedtem, én is egyik programot a másik után próbálgattam, és nagy nyugalommal napi hat órát is „lógtam a drótokon“, amíg meg nem találtam azt a frekvenciát, amelyik segített. Azon kívül, hogy megélénkült az immunrendszerem, semmi sem történt. Amikor két nap zapperezés után eltaláltam a helyes frekvenciát, kiugrottam az ágyból és örömömben táncra perdültem. Pedig addig csak feküdtem, mert pocsékul éreztem magam.

Amikor szervezetünkben valamilyen vírus vagy baktérium van, és elkezdünk rá hatni a számukra halálos frekvenciával, nagyon rövid idő alatt elpusztulnak. Ilyen módon az addig élő mikroorganizmusokból szerves hulladék keletkezik. Az immunrendszernek ekkor már nem kell az alattomos betolakodókkal küzdenie, és így nagy mértékben megkönnyebbül az ember, másrészt viszont el kell távolítani ezt a hulladékot a testből. Amikor valaki komoly beteg, ezek a mikroorganizmusok jócskán elburjánzanak a szervezetében, és ha használja a zappert, akkor így egyszerre elég sok elpusztul belőlük. Az elpusztult mikroorganizmusok toxikus hulladéknak számítanak, amit el kell távolítani a testből, ez pedig általában a máj és a vesék segítségével történik. Viszont gyakran megesik, hogy a betegeknek éppen ezek a szerveik gyengültek le, ebből kifolyólag a káros anyagok kiválasztásának rendszere sem tökéletes ilyenkor. Ez az oka, hogy miért árt néhány embernek a zapper használata – pontosabban nem a zapper használata az, ami árt, hanem az a tény, hogy a májuk és a veséjük nem győzték feldolgozni a nagy mennyiségű mérgező hulladékot, amely a zapperezés miatt elpusztult mikroorganizmusokból keletkezett. Dr. Clark is nagyon fontosnak tartotta és ajánlotta a vesék és a máj tisztítókúráját.

VÉRNYOMÁS

86 éves nagymamám esetében nagyon óvatos voltam. Először a Máj programot próbáltam ki nála és vártam, lesz-e ennek valami jele. Semmi sem történt. Mivel a nagyinak magas a vérnyomása, megpróbálkoztunk a Vérnyomás nevű programmal. Mintegy tíz perccel a zapperezés befejezése után nagymamám rosszul lett és gyengének érezte magát. Azt ajánlottam neki, igyon egy keveset és feküdjön le. Nagyjából fél órát aludt, és mikor felkelt, már semmi baja sem volt.

KÉZREMEGÉS

Másik nagymamámnak, aki 82 éves, remeg a keze. Havonta maximum egyszer találkozom vele, ha megyek hozzá, elviszem magammal a zappert is. Amikor kipróbáltuk a Szklerózis multiplex és a Kézremegés nevű programokat, három napig nem volt gondja a kezével. Következő látogatásomkor megismételtük a zapperezést ugyanezekkel a programokkal, és már két héten át nem volt panasza.

A RÁK ÉS AZ EMBERI BÉLMÉTELY (FASCIOLOPSIS BUSKI)

Dr. Clark könyvében a következőket olvashatja: „A rák összes fajtájának gyógyítása és megelőzése“, így akinek volt rákja, annak törvényszerűen ott volt a szervezetében az emberi bélmétely (Fasciolopsis buski). A Super Ravo Zapper készülékben be van állítva egy olyan frekvencia, amely már száz kHz-cel korábban „kezdődik“, mint ahogy kellene, a frekvenciaelmozdulás pedig túl gyors, így a program feleslegesen hosszú és nem biztos, hogy elég erős a hatása ahhoz, hogy elpusztítsa az említett mételyt. A Fasciolopsis buski frekvenciatartománya 427,7–435,1 kHz, de a készülék 327–435 kHz/0,045 kHz/40 percre van beállítva. Jiří Pelikán kollégám, aki erre felhívta a figyelmemet, azt ajánlja, a programot 427–436 kHz/0,006 kHz/25 percre kell átállítani. Ennél a parazitánál a Dr. Clark könyvében leírt frekvencia is bevált: 434 kHz/0,001 kHz/10 perc. Mindenképpen a Máj és a Vesék programokkal kellene kezdeni a kezelést, ezután mindkét említett, a Fasciolopsis buskira, majd az aflatoxinokra vonatkozó frekvenciát szükséges alkalmazni. Következnek a Fehér vérsejtek, a Nyirokrendszer, az Univerzális 1A és 1G nevű programok. Rák esetén ezek a programok egy jó alapot jelentenek.. Fontos, hogy a beteg sokat igyon, és növelni kell a C-vitamin bevitelét. A többi dolog már a rák fajtájától, stádiumától és az elsődleges tumor elhelyezkedésétől függ. A további eljárások már bonyolultabbak, alkalmazásuk többek között a szervezet alapprogramokra adott reakciójának függvénye. Amennyiben lehetséges, ajánlott növelni a fizikai aktivitást.

A leírtaknál jóval több mindenről be lehetne számolni, és a gyakorlat állandóan újabb és újabb ismeretekhez juttat. Ezeket mindenki számára igyekszünk elérhetővé tenni a www.leceninemoci.cz vagy a www.revoluce-v-leceni-nemoci.cz internetes oldalakon. Örömmel vesszük, ha megírja tapasztalatait a készülék használatával, a programokkal, a frekvenciákkal kapcsolatban a zkusenosti@leceninemoci.cz e-mail címre.

Levélben a következő címen fordulhat hozzánk: Centrum Alternatívni Medicíny (Alternatív Gyógyászati Központ), Váňova 3180/313, 272 01 Kladno.

Jó egészséget kívánok!

Václav Vašek

Szerverüzemeltető

www.revoluce-v-leceni-nemoci.cz

Dublin, 2010. május 31.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ismerkedésem a frekvenciás terápiával, amely nagyon súlyos problémáimat oldotta meg

2009 tavaszán ismertem meg a Super Ravo Zapper készüléket. Ekkor már több éve kerestem valamit, ami segítene megszabadulni egészségi problémáimtól. 2006-ban egy rendkívül erős fertőzés kapott el, amelyet a Chlamidia Pneumoniae mikroorganizmus okozott. Két hónap kórházi kezelés után úgy nézett ki, a fertőzés elmúlt, de nemsokára rá kellett jönnöm, hogy ez egy nagyon bonyolult dolog.

Az első igazán komoly akut problémát fizikai megterhelés váltotta ki. A következő öt napban folyamatosan huszonnégy óránként egy fokkal emelkedett a lázam egészen 40 Celsius fokig, és az út a kórházba már elkerülhetetlenné vált. Majdnem két hónapot töltöttem el ott, és nagy nehézségek árán úgy-ahogy rendbe jöttem, legalábbis már el tudtam látni magamat. Az orvosok úgy érezték, nem élem túl a dolgot: egy héten át 40 fokos láz, egy csomó vizsgálat, de a bajaim forrása továbbra is ismeretlen volt. A CRP-szintem (fehérje, amely gyulladáskor megjelenik a szervezetben – a ford. megjegyzése) 252 volt, tüdő- és mellhártyagyulladás gyötört, a tüdőmben folyadék gyülemlett fel, szívburokgyulladásom volt (a szívem körül 2,7 cm-nyi folyadékréteg gyülemlett fel, csak a szívcsúcsom maradt szabadon). Ha az egész szívemet elöntötte volna a folyadék, akkor az megállt volna. Nem sikerült rájönni, mi okozta mindezt. Végül nagy adag antibiotikummal elérték, hogy nagyon lassan ugyan, de mégis javult az állapotom. Nagyjából egy hónap alatt a felgyülemlett folyadék szinte teljesen eltűnt, de ekkor autoimmun ellenanyagok jelentek meg a szervezetemben, ami sajnos az autoimmun betegség jele. És mivel minden nap egy újabb ilyen ellenanyag volt kimutatható a véremben, az orvosok biztosak voltak a dolgukban, ezért kortikoidokat kezdtem el szedni. Ez hiba volt, mert így nem keresték tovább állapotom okát, az esetem számukra megoldódott. „Szerencsére“ egy hét múlva újra megjelentek nálam ugyanazok a problémák. Miután megvizsgálták a szívemet, újra egy 1,8 cm vastag folyadékréteget találtak. Egyértelmű volt, hogy más valami okozza a gondokat, és az autoimmun reakció túlterhelte a szervezetet. Ekkor mutatták ki a véremben a Chlamidia Pneumoniae ellenanyagát. A makrolid antibiotikumok felgyorsították a gyógyulási folyamatot, és a folyadék újra kezdett felszívódni. Egy idő után hazaengedtek a kórházból, de sajnos ezek az események ciklikusan, körülbelül négyhavonta ismétlődtek. Mindig újra jelentkeztek a gondok, újra felgyülemlett a folyadék, újabb két hónapig antibiotikumokat kaptam – és ez így ment nagyjából 3 éven keresztül. Tudatosítottam, hogy olyan gyógymódot kellene keresnem, amely máshogyan segítene, mert a kemoterápiával kombinált antibiotikumos kezelés mindig csak ideiglenes megoldás lesz. Szabadulni akartam ebből az ördögi körből. Három éven át minden létező dolgot kipróbáltam, hogy ne kelljen újabb adag antibiotikumot beszednem. Sajnos sohasem jártam sikerrel, minden ugyanúgy folytatódott. Három év múlva egy barátomnál találkoztam a Super Ravo Zapperrel. Technikus vagyok, ezért a fizikai alapelvek szerint működő készülék felkeltette az érdeklődésemet, és azt rögtön tesztelni is kezdtem magamon. Már „esedékes“ volt, hogy újra megjelenjenek az ismert problémáim. Elkezdtem használni az SRZ-t szervezetem tisztítására: a detoxikációs alapprogramokat alkalmaztam, állandóan a Chlamidia Pneumoniae-ra beállított frekvenciát használtam. Három hónapon keresztül becsületesen minden nap több órát zappereztem, otthon, a munkában, szinte mindenütt. Eleinte a detoxikációt különféle tünetek kísérték: gyengeség, rosszullét, gyors megfázás, de ezek sosem tartottak tovább egy napnál.

A zapperezés legfontosabb kezdeti hatása az volt, hogy szokásos problémáim nem jelentkeztek „időben“. Nem kellett antibiotikumokat szednem, megvoltam nélkülük. Nem éreztem nyomást a tüdőmben, a szívem körül, és végül a folyadék sem gyülemlett újra fel. Egyhuzamban 14 napot bírtam így ki. Amint abbahagytam a zapperezést, néhány nap múlva visszatértek a tünetek, ezért három teljes hónapig használtam az SRZ-t.

Az SRZ megbízható volt, nem kellett antibiotikumokat szednem, de ha abbahagytam a készülék használatát, problémáim visszatértek. Ilyen módon tulajdonképpen a legyengült immunrendszerem „jelentkezett“. Segítenem kellett a szervezetemnek, hogy az SRZ elhagyása után újra megjelenő nehézségekkel meg tudjon küzdeni. Sikerült olyan táplálékkiegészítőket találnom, amelyek fokozatosan rendbe hoznak, így már nem kell állandóan nálam lennie az SRZ-nek. A szervezetem felépülőben van, és már „egyedül“ is egész jól veszi fel a harcot az egészségi problémákkal. Igaz, még nem olyan a helyzet, mint régen, és az én koromban már nem is lesz az, de nagyon jól érzem magam.

Már egy éve nem szedek semmilyen antibiotikumot, és jól, fittnek érzem magam, alapjában véve egészséges vagyok. A kórházban elvégzett vértesztek sem utaltak problémára, és a Chlamidia Pneumoniae ellenanyagára sem bukkantak rá eddig.

A gyógyulási folyamat során alaposabban tanulmányoztam a SRZ működési elvét és használati módját, és csak kiváló tapasztalatokról számolhatok be. Ezért minden ismerősömnek ajánlom az alkalmazását, és jelenleg mintegy 20 emberről tudok a környezetemben, akik már beszerezték. Időnként összejövünk és megosztjuk egymással az új információkat.

Tény, hogy az emberek általában bizalmatlanok, szeretik, ha valaminek azonnali eredménye van. Az összetettebb problémáknál pedig szkeptikusak, főleg, ha nagy mennyiségű „garantáltan hatásos“ információval bombázzák őket.

A legjobb, ha a készüléket valamilyen akut, de „egyszerű“ megbetegedéskor próbálja ki magán. Már sok ismerősöm és barátom meggyőződött róla, hogy az SRZ nagyon gyorsan és hatásosan kezeli a hétköznapi megfázást és torokfájást, szinte azonnal hat övsömör esetén, és segített megszüntetni az aranyérproblémákat is, amelyek pedig egy nőnél olyan súlyosak voltak, hogy már műtét volt kilátásban – így aztán az operációt nyugodtan lemondhatta. A készülék segítségével feleségem rendszeresen meg tud szabadulni a hátfájástól, de sok más összetettebb problémától is, mert egy idő után megtanultuk, hogyan dolgozzunk a frekvenciás terápiával. Az utóbbi időben például heveny húgyúti gyulladást „oldottunk meg“: ismét csak antibiotikumok és más gyógyszerek nélkül két nap alatt sikerült jelentősen mérsékelni a tüneteket, amelyek négy nap múltán teljesen megszűntek.

Az alapvető gond az SRZ használatakor megtalálni az egészségi gondok okozóját és a rá vonatkozó frekvenciát. Ha viszont ez megvan, a hatás nagyon gyors, szinte azonnali. Amennyiben valaki próbálgatással akar rájönni, mi lehet problémáinak okozója, nem számíthat rövid folyamatra – első ránézésre talán úgy is tűnhet számára, hogy a dolog nem működik, pedig az alig észrevehető tisztító hatás és a szervezet stimulálása ilyenkor is megtörténik.

Röivden összefoglalva: a frekvenciás generátorokkal való munka (legyen szó akár áramról, akár elektromágneses hullámokról) olyan, mintha megtisztítaná belső szerveit. Ahogy rendszeresen kezet mosunk, úgy kell időről időre tisztítani és „mosni“ a belső szerveket is, mert nemcsak mérgező hulladék rakódik rájuk, hanem különféle paraziták, vírusok, baktériumok és penészgombák telepednek meg bennük. Gyakran pedig épp ezek okozzák nagy problémáinkat, ami az én esetemben a Chlamidia Pneumoniae volt.

Ha piszkos lesz a testünk, a kezünk, akkor megmosakszunk, mint ahogy fogainkat is rendszeresen mossuk, de a szervezetünkben ezt többnyire nagyon elhanyagoljuk, ennek ellenére ez ugyanolyan fontos lenne, mint az előbb említett dolgok.

Testünk belső tisztítására nagyon egyszerűen alkalmazhatjuk a frekvenciás terápiát, ami az én és a környezetemben élők tapasztalata szerint is rendkívül hatékony. Ez a fő lehetőség sok egészségi probléma megelőzésére, és egyúttal az immunrendszer fontos támasza. Egy fizikai módszerről van szó, amely a kémiai anyagokat – a homeopatikumoktól a gyógynövényeken át az olyan gyógyszerekig, mint az antibiotikumok, a kemoterápiánál használt szerek stb. – kitűnően kiegészíti.

Ez a módszer persze nem helyettesíti az orvost, mint ahogy azt néhányan tévesen gondolhatnák. Viszont segíthet a megelőzésben és olyan esetekben is, amikor már reménytelennek tűnik a helyzet.

Nem kétséges, hogy az orvosok szerepe megkérdőjelezhetetlen, ugyanúgy, mint mondjuk a tűzoltóké. Nélkülözhetetlenek a társadalom életében, de nem kell, hogy állandóan ott legyenek mellettünk. Ezért nagyon fontos megelőzni a tűz, de a betegségek kialakulását is. Ez a megelőzés pedig a fogmosáson, testünk és kezünk rendszeres megmosásán kívül belső szerveink tisztítását is magába foglalja.

Jiří Krejčí

512 46 Harrachov 585

Tel.: 602 225 958

9 hozzászólás

 1. Schrenk Annamária

  T. Cím!
  Olvastam a rákkal kapcsolatos zapperelés menetét, de nem írják le, hogy az egymást követő programokat mindennap egymásután el kell végezni, vagy naponta kell váltani a programokat:
  máj, vese, fasciolopsis b., alfatoxin, fehérvérsejtek, nyirokrendszer, Univerzális 1A és 1G
  Köszönettel:
  Schrenk Annamária

 2. Hol lehet megrendelni és mennyibe kerül?

  Köszönöm ! Miklós.

 3. Ez mind szép és jó. CSAK! Sehol nem írja, hogy abban az esetben ha kisebb frekvenciákra lenne szükség – pl. 355 Hz – akkor mi a teendő. Mert nem lehet kiírtani a magas frekvrenciával – az alacsony frekvenciás bacikat.
  Kösz.
  Klarix

 4. Végig olvastam és nagyon érdekesnek találom. Az lenne a kérdésem, ha ilyen készüléket nem tudok megvenni az ára miatt, akkor egyszerűbb Zapper használatával is lehet hasonló eredményeket elérni?

 5. Szeretném kérdezni,hogy hol és mennyiért tudom megrendelni? Én budapesti vagyok.
  Köszönettel

 6. Üdvözlöm! Hova lehet ilyen kezelésre menni?
  Köszönettel,
  Barbara

 7. Kocsisné Varga Katalin Krisztina

  Üdvözlöm!
  Magyarországon élek és 12 éve EAV elektroakupunktúrával is foglalkozom a masszázs mellett.
  Megvásároltam a Meggyógyulhatsz 1-2 c. könyvet, mivel a fenti készülékkel és gyógynövény készítményekkel nem mindig érel el a kívánt gyógyulási folyamatokat.
  Ezért szeretném kipróbálás után esetleg megvásárolni a készüléket.
  Visszajelzését várom!
  Köszönettel: Kocsisné Varga Katalin

 8. Hol lehet megrendelni és mennyibe kerül?

 9. Honnan lehet letölteni a CAFL-táblázatot (magyarul!)
  Van-e magyar fóruma a Super Ravo Zappert használóknak?

Szólj hozzá Te is!